Camasi albe, fuste creion sau rochii clasice? Ce trebuie sa poarte elevele si studentele la 1 septembrie

Fara uniforma, dar cu decenta! Desi primul sunet impune un dress code oficial, anii precedenti au demonstrat ca multe tinere nu cunosc acest lucru.
In ajun de 1 septembrie studentele si liceenele nu au doar grija caietelor si a cartilor pentru viitorul an de invatamant. Tinuta in care vor aparea in fata colegilor este la fel de importanta. Desi ocazia impune un dress code oficial, anii precedenti arata ca acesta nu se respecta.

Astfel, in cautarea tinutelor potrivite pentru 1 septembrie am cutreierat magazinele impreuna cu o liceana si o studenta. Mihaela este eleva in clasa a 11-a si spune ca pentru ea “primul sunet” nu este doar o ocazie speciala de a purta camasa alba.

Camasa alba este un element cheie al uniformei scoalare, insa din moment ce nu este obligatorie in toate institutiile de invatamant, aceasta poate fi reinventata intr-o tinuta casual smart.

La scoala, acestea pot fi purtate si cu o pereche de blugi mulati.


Fustele extrem de scurte, bluzele cu bretele si tocurile trebuie sa ramana o amintire despre vacanta. In cazul elevelor, dress code-ul oficial accepta si fuste romantice cu imprimeuri florale, asortate cu o pereche de pantofi clasici cu toc mic si cu o camasa din matase.


Lucrurile se schimba la facultate. Studentele pot sa opteze pentru o tinuta mai sobra si mai oficiala. Daca o eleva de 15 ani poate parea ridicola intr-o fusta creion, aceasta se potriveste perfect unei tinere care isi cunoaste deja viitoarea profesie.


Arina face facultatea de farmacie la Bucuresti si spune ca studentii de acolo se imbraca altfel decat cei de acasa.


Arinei ii place sa poarte atat tinute casual, cat si haine mai elegante. Pentru primul sunet ar alege o rochie clasica pana sub genunchi.


Si modelul beige este potrivit, atat timp cat este purtat cu accesorii bine asortate.


Studentele pot opta si pentru pantaloni cu croiala masculina, asortati cu o bluza clasica. Marimea tocului la pantof creste considerabil odata cu varsta.


In final, nu conteaza daca e vorba de primul sau ultimul sunet. Cel mai important accesoriu intr-o tinuta de scoala sau de facultate este decenta, care se poarta de-a lungul intregului an de invatamant.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Unic Style